Укриващият се зад граница от българското правосъдие Цветан Василев ще

...
 Укриващият се зад граница от българското правосъдие Цветан Василев ще
Коментари Харесай

Василев с ново обвинение за КТБ

 Укриващият се зад граница от българското правораздаване Цветан Василев ще бъде измамен под отговорност до дни по ново обвиняване за злоупотреби с пари на вложителите в КТБ. То е за провиснал от трезора заем в размер на 25 млн. евро на куха компания, без активност и без право на сходно солидно финансиране. Василев ще дава отговор пред Темида дружно с двама някогашни шефове на КТБ – Александър Пантелеев и Георги Христов. Пантелеев към този момент се снабди с обвиняване за заграбване в изключително огромни размери за отпуснатия непозволено заем. В четвъртък под отговорност беше измамен и Георги Христов.Специализираната прокуратура твърди, че тримата са работили като проведена незаконна група. Двамата някогашни изпълнителни шефове са били подбудени от Цветан Василев, с цел да провиснал заем от 25 милиона евро на към този момент обществено известната офшорка, записана на Британските Вирджински острови - „ Далий Трейдинг Лимитед “. По данни на държавното обвиняване 330 000 евро от този непозволено провиснал от шефовете на КТБ заем са отишли във компания на соцдепутатката Елена Йончева. Именно по тази причина тя към този момент беше подведена под отговорност за пране на пари, само че по друга линия и в съучастничество с юрист.
Заради идното му ново обвиняване Българския Мадоф изпадна в суматоха и включи медийното си оръжие за разпространяване на неистини – трибуната чартърен Люба Кулезич, на която даде по скайп второ задгранично изявление за две седмици. Журналистката, която е първа братовчедка на олигарха Николай Банев, е една от обичаните дръжки за микрофони, пред която подсъдимият банкер постоянно се жалва. Изборът му най-вероятно се дължи с изключение на на солидните възнаграждения, които през годините са текли към Кулезич от ТВ7, и на роднинската й връзка с другия обвиняем олигарх – Банев. Последният е остарял сподвижник на Василев, с който го свързват с изключение на съществени бизнес ползи и дебели като въжета съветски връзки. В тв полюцията банкерът-беглец се ожали, че надали не бил жертва на някакъв международен скрит план, който имал за цел да потвърди, че е отмъкнал парите на вложителите в КТБ, а той, видиш ли,бил чист като сълза. В опит да оправдае закононарушенията, които е правил в трезора, Василев намеси и своя зложелател № 1 Делян Пеевски. Депутатът и издател на „ Телеграф медиа “ е отдавнашен бодил в петата на олигархията у нас поради законодателните си начинания. Те имат за цел да спрат грабежите на активи на КТБ и да изсветлят финансирането на медиите, които подмолните босове употребяват за трибуни.

В изявлението си обаче Василев най-нагло се опитва да му пришие и офшорката „ Далий “ макар ясните доказателства, че компанията е на самия банкер-беглец. Подсъдимият за източването на милиарди от КТБ действително самичък си призна връзката с офшорката, като показва забележителни знания върху схемата на разпределяне на въпросния заем от 25 млн. евро. Обяви, че бил даден от КТБ, с цел да финансира медийната организация на рекламния необут Красимир Гергов „ Пиеро 97 “. Срещу заема Гергов заложил каузи си от 6% в bTV, държан чрез компанията “Top Ton ”. Така до момента в който се пробваше да замаже следите от следващата лъснала спекулация с негово присъединяване, Василев действително потвърди, че е употребявал средствата на вложителите освен с цел да си изпълни джобовете, само че и с цел да се опитва да овладее тв ефира.

Що се отнася до опитите на Василев и кохортата платени публицисти към него да се опитат да пришият далаверите му на другиго, още предходната седмица „ Телеграф медиа “ разгласи, че ще упорства синдиците да дават по Закона за достъп до социална информация документите, свързани с финансирането от страна на банката на „ Далий Трейдинг Лимитед “. Както и информация създали ли са нужното, с цел да си възвърне банката откраднатите през офшорката пари и в случай че не – за какво. А също имат ли отговорности към КТБ, на каква стойност и дали са ги изплатили компаниите на рекламния необут Красимир Гергов „ Top Ton “ и Пиеро 97. Така ще лъсне, че цялата спекулация си е сред Цветан Василев и Красимир Гергов, с която Пеевски няма нищо общо.
Източник: klassa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР